immigracia.alle.bg

Маичинство

За да имате право на майчински (16 седмици за майката и 14дни за бащата) трябва да работите с трудов договор. Тъй като най вероятно ще вие е трудно да ходите на работа след 36/37 седмици можете да излезе на baja por IT (incapacidad temporal) която трябва да ви даде вашия личен лекар.Ако не го направите можете да излезете и в майчински но така ще имате по малко време да бъдете с вашата новородена рожба.
Другия вариант да получите майчински е ако сте работили и са ви съкратили и имате право на "paro", ако е така в момента в които родите ще ви се прекъсне "paro-то" ще започнат майчинските и след като свършат ще се продължи парото.
Това е относно когато сте родили в Испания.
До тази година важеше еднократната помощ от 2500евро + 100 евро на месец за тези които работят или само 2500 евро за неработещите.
Отделно има една помощ от generalitat-a от 638евро която се бави много (над година) и принципно трябва да я дават 1-вите три години веднъж годишно.

АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ПИТА НЕЩО ДА ПИШЕ НА САЙТА ИМА ПОМЕСТЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КОНТАКТИ С МЕН С КАВОТО ,МОГА ЩЕ МУ БЪДА ПОЛЕЗЕН.
на първа страница ,,Имиграция в Испания'' най от доло на страницата!

Всички форми за контакт с мен са актуални и работят.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg