immigracia.alle.bg

DNIe

Това е прекрасния DNIE (електронен ID)

Първият DNI ( национална идентичност ) е създаден, за да улесни идентифицирането на испанските граждани през 1944 година. Оттогава тя се е променила формата и информацията, съдържаща се в него , в съответствие с исторически момент . Последната форма на еволюция е била DNIe , което ни позволява да се определят не само от физическа карта, но също така и как телематиката . По този начин , документът съответства на съобщението на възрастта.

Поради това е не само документ, отпечатани с основните идентификационни данни , но също така включва чип. Чипът съдържа данни , които са същите , както виждаме , отпечатан върху картата : наименование, адрес , снимка, подпис и др . В никакъв случай не се съхранява в медицинската история на чипа , глоби и друга поверителна информация.

Така , че тази карта ще позволи да се идентифицират , например , интернет, чип включва цифров сертификат . А цифров сертификат е просто един инструмент, чрез който сертифициращ орган (в случая на националната полиция ) удостоверява, че ние сме това, което ние казваме, че сме .

Това е защитен документ, който е внимателно и както физически дизайн на картата , като цифрови данни , съдържащи ги криптиране .

DNI
Как да го получа?

Органът, отговорен за издаването на този документ е Националната полиция , от техните служби. В идеалния случай, да си уговорите среща по интернет , за да се избегнат опашките .

 Необходимите документи за подновяване на ID , т.е. промяна от традиционно към DNIe , ще бъдат:

Снимка на оригиналната карта , цвят и когато те видя на лицето са ясно видими. Малко съвет е, че смятате, сенките на снимката , и че DNIe на отпечатана снимка ще се появи в черно и бяло .
Предишният DNI . Неуспехът да се разпорежда с изгубени, откраднати и др . трябва да попълни формуляр и да представят друга снимка .
Ако разположен над DNI трябва да включва в свидетелството за раждане на гражданска регистрация и удостоверение за регистрация на общината, в която живеете. Ако имате съмнения, свържете се с Националната служба полиция или посетете уеб сайта на DNIe която включва подробна информация за процедурите, които да следват .

 Също така трябва да плащат такси в момента са € 10,10 , освен в случай на данни за промяна на лична карта , която ще бъде свободен.

За разлика от предишните формати , електронният ID се издава веднага , при поискване, така че да достави на хартия карта и парола за достъп до него .

Какви документи може да се направи с него?
DNI
Процедурите, които могат да се извършват с него зависи от тези частни фирми и администрации, които трябва да включват функция в своите уеб страници, за да бъде идентифициран чрез цифров сертификат, връщащ се на DNIe .

Надяваме се, че с течение на времето все повече dispongamos услуги, които могат да се извършват по електронен път. Ако се чудите как може да се използва страници можете да видите на следния подробен списък организиран от категории DNIe страница .

 В заключение ние открихме, че повече частни компании се включва тази функция са банките. Централната банка на Испания също . Това ни дава представа за сигурност , описани тук .

Дори някои банки позволи на клиентите си да сключи договор услуги и извършване на други крачки от банкомат, въвеждане на електронна идентификация и PIN .

Не забравяйте , че има и компании като tractis предлагащи платформи , от което можете, например, да сключва договори правно валидни чрез интернет .

 А колкото за обществени услуги , са сред другите:

Агенцията данък за изпращане на данъчна декларация по интернет , да видите вашите записи или модифициране на данни .
The Public служба по заетостта да поиска обезщетение за безработица или да направите бизнес сертификати и др . чрез интернет .
Социална сигурност ни позволява да видите доклади и да поискат промяна .
Порталът 060 може да се създаде електронна поща чрез своя уебсайт, за да изпратите бележка до този адрес, администрация, вместо да се използва конвенционална система диаграма. Тази опция е особено полезна за хора, които пътуват често.
The кадастъра да се консултират и сертифицират стоки catrastrales .
Мнение за промяна на адрес или да създадете имейл .
Понякога ще видите в тези страници , можете да изпълняват едни и същи действия, с или без сертификат , например, да поиска копие от трудовия живот. Разликата е, че без цифров сертификат не може да потвърди самоличността си , и това, което те ще бъдат взети под внимание искате копие , да го отпечатате и да го изпратите по пощата на няколко дни. Въпреки това, с цифров сертификат, можете да го изтеглите директно в този момент.

Как да го използвате ?

Ако само ще определим в офис или на орган , лице в лице, се учат само на DNIe или представяне на фотокопие , както винаги . Но ако искаме да направим Интернет транзакции чрез чип трябва да имат достъп , които съдържа. За да направите това , следвайте тези стъпки .

 Първото нещо е да подготви компютъра за използване на DNIe , ако това не е така.

Инсталиране на драйвери (или драйвери) за DNIe . Можете да го изтеглите от тук .

DNI
Свързване на четец за смарт карти може да чете на DNIe . Вие също трябва да инсталирате драйверите , която включва производителя. През 2009 г. министерството разпространява безплатно до хиляди читатели , които търсят , чрез компанията tractis , но ако сте от него можете да си купите четец за около 20 € на всеки магазин или от интернет страницата на DNIe , раздел количка.
 За да използвате DNIe като такъв, всичко, което трябва да направите, е :

Достъп до уеб страница , където искате да влезете и да изберете DNIe идентификация чрез . ( В случай, че ще използвате Интернет) .
Поставете картата в четеца .
Въведете парола (PIN ), който ви е дал по време имаш DNIe .
 За да използвате безопасно своя електронен ID трябва да има същите съображения като за другите карти , т.е. да попречи на други хора знаят вашия ПИН : Използване на буквено-цифров код трудно да се досетите , пазени тайни и променя с определена честота .

Ако загубите или откраднат не DNIe тревожи, защото те не могат да предприемат действия или да се представяте онлайн , освен ако не знаете паролата си . И все пак, не забравяйте да докладва случая възможно най-скоро .

В заключение , използването е много проста, много подобен на банкомат или с помощта на SIM картата на телефона. Ако имате някакви съмнения относно DNIe препоръчваме изтеглянето на този основен справочник , предоставена от група за подкрепа на прилагането на електронна идентификация.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg