immigracia.alle.bg

Въведение

Мога да изпиша километрични постинги за тази страна, само че не знам от къде да започна и къде да спра...
Би било добре, ако кажеш конкретно какво ви интересува:хора,обичаи,езици,храна,политика,работа,заплати,цени,жилища,нощен живот...
С удоволствие ще ви разкажа
Но нека накратко:
Хора: Невероятно мили и симпатични, учтиви и доста любопитни. Много религиозни, невероятно много, почитат абсолютно всички християнски празници и всеки неделен ден задължително ходят на църква.
Обичаи: При запознанство винаги целуват по двете бузи, винаги! Ако вече се познавате и просто се поздравите, също. Обичайно е да поздравяват: в асансьора, в магазина, във входа, в бара, в клуба, в банката, независимо познават ли те или не винаги казват Здрасти (Hola!).Закусват в 9h.Обядват в 14h.Вечерят към 22h и страшно обичат да си спазват часовете. След хапване винаги пият кафе (за обяд и за вечеря) или малко коняче. Преди да обядват се събират на вермутче с маслинки.
Храна: Ястията им не са никак сложни, не хапват нищо без зехтин. Основно салати, печени меса, морски дарове...Месото (пържолки и котлети) го обичат леко сурово, розово отвътре и сочно .В южна Испания наблягат повече на пържени риби, калмари, панирани и по-мазни храни. Не са отворени към нови вкусове (интернационални кухни),пристрастени са към своето, не се навиват да опитат нещо ново.
Езици: В цяла Испания се говори испански (Castellano), с изключение на Catalunya(Catalan),Pais Vasko (Euskera),Galicia (Gallego),Valencia (Valenciano) и Andalucia, което е само тамошен диалект.
Заплати: Има лека дискриминация, жената е 10% по-ниско платена от мъжа. Средната месечна заплата е от 1000-1100 евро. Имат 14 заплати,30 дневна лятна ваканция (платена),6 дни коледна (с коледно подаръче от фирмата),и 3 дни в годината за собствени нужди.
Цени: С навлизането на еврото цените се вдигнаха необяснимо...
Жилища: На безбожни цени! Почти не можеш да си позволиш да си купиш свое, ако нямаш постоянен договор, Огромна заплата (две),поръчител или собствен имот.
Нощен живот: Дискотеките тук отварят в 12:00h и затварят в 4h най-късно. Кухните на ресторантите се затварят в 12:00h.
Слуша се предимно испанска и латино музика. 

Ами това е общо взето. Не знам дали съм ви от полза
Ако те интересува още нещо, питай. Или някой нещо да допълни.
Желая ти всичко най-добро за напред!
Успех в чуждата страна
АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ПИТА НЕЩО ДА ПИШЕ НА САЙТА ИМА ПОМЕСТЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КОНТАКТИ С МЕН С КАВОТО ,МОГА ЩЕ МУ БЪДА ПОЛЕЗЕН.
на първа страница ,,Имиграция в Испания'' най от доло на страницата!

Всички форми за контакт с мен са актуални и работят.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg