immigracia.alle.bg

Преходът прогони 1,6 млн. българи в чужбина!!!!!!!!!!!!!!!

Преходът е прогонил 1,6 млн. българи извън пределите на страната. 27% от живеещите в страната и сега биха напуснали България, ако имаха такава възможност. Това сочи изследване за мобилността на трудовия пазар на КТ “Подкрепа”. Никого не изненадва фактът, че безработицата и ниските доходи са основната причина за масовата емиграция. Това, което спира напускането на страна от още повече българи, са ограниченията в някои европейски държави за започване на работа там. Доклад на Европейската комисия е показал, че работниците от България и Румъния не застрашават трудовия пазар в Западна Европа, но въпреки това мерките остават.

Най-предпочитаните дестинации за установяване на българите са Великобритания, Германия и Испания. Въпреки кризата интересът към Гърция също не е намалял.

Стряскащо е, че 60% от анкетираните искат да заминат за чужбина без значение за какъв срок. Не ги притеснява мисълта, че може да не се върнат никога. 35% изрично са посочили, че ще искат да се върнат обратно.

Трябва да се намери баланс между това държавата да информира желаещите да работят в чужбина и да предприема мерки за задържането на хората у нас, смята лидерът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев. Според него, изтичането на хора от страната става бавно, поради което сме свикнали с него. Това, обаче, може да се окаже фатално и трябва да се вземат мерки.

Изследването отчита още, че добре образованите българи, които заминават за чужбина, успяват да се реализират добре, въпреки че има случаи, в които те работят на място, което е под нивото на компетенциите им. Българите, които заминават за нелегална работа, трудно успяват да се адаптират.

Като се замисля това е официално побликувано а, каква ли е истинската цифра на хората трайно напуснали страната не бих се учудил да е няколко пъти по голяма като зная каква е Бългърската ,,Стакмистика''

Не е страно че се посочват такива цифри или се казва нещо в медиите , обикновенно това става когато , всичко е осрано много ! Наистина явно дойде момента в който , няма кой да работи за червените пари! Макар и цифрите да не са верни определено тази политическа пасмина е претеснена с факта че, огромните разходи който , генерират те и безумните социални разходи който месечно правят , няма кой да работи за тяхното обезпечаване! Само че, малко късничко са се сетили за това добре е че, голяма част от младите хора се изнесоха от България поне те д ане мизерстват и техните семеииства!
 

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg